Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania "Ziemi Chełmskiej" serdecznie zaprasza na bezpłatne zajęcia szkoleniowo - warsztatowe kulinarne z uwzględnieniem tradycyjnej kuchni lokalnej, realizowane w ramach projektu „Współpraca polsko – ukraińska na rzecz rozwoju turystyki na obszarze przygranicznym” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Współpracy Transgranicznej Polska- Białoruś - Ukraina 2007 – 2013. Priorytet 1. Wzrost konkurencyjności obszaru przygranicznego. Działanie 1.2 Rozwój turystyki. Zaproszenie adresowane jest do osób powyżej 18 r.ż., zamieszkałych na obszarze gmin partnerskich projektu tj. Leśniowice, Żmudź, Dorohusk, Wojsławice, Huszcza(Ukraina). Zajęcia organizowane będą w Polsce i na Ukrainie, w 4 cyklach (1cykl na kwartał, 10 Uczestników w każdym cyklu, łącznie 4 grupy uczestników):
I cykl – 6 spotkań w Polsce, 2 na Ukrainie (I grupa, łącznie 52 godziny),
II cykl – 7 spotkań w Polsce, 1 na Ukrainie (II grupa, łącznie 52 godziny),
III cykl - 6 spotkań w Polsce, 2 na Ukrainie (III grupa, łącznie 52 godziny),
IV cykl - 7 spotkań w Polsce, 1 na Ukrainie (IV grupa, łącznie 52 godziny).
Warsztaty odbędą się w Domu spotkań „Na pograniczu kultur” w Kumowie Plebańskim gm. Leśniowice po stronie polskiej i w Szkole Podstawowej w Huszczy na Ukrainie.
Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest złożenie wypełnionego i podpisanego Formularza Zgłoszeniowego (do pobrania poniżej), osobiście w biurze LGD "Ziemi Chełmskiej" ul. 11 Listopada 2 pok. 202 w Chełmie w godz. 8.00-16.00 lub przesyłanie faksem na nr (82) 549 19 40, bądź na adres mailowy:
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
w terminie do dnia 17 marca 2014r. do godz. 15.00. Osoby zainteresowane udziałem w warsztatach proszone są o zapoznanie się z Regulaminem udziału w zajęciach szkoleniowo – warsztatowych kulinarnych.
Dodatkowe informacje można uzyskać po numerem telefonu 531 219 707.
Do pobrania:
2. Regulamin udziału w zajęciach szkoleniowo –warsztatowych kulinarnych
3. Harmonogram zajęć szkoleniowo –warsztatowych kulinarnych